Purtător de cuvânt: consilier Isabela Paulescu
e-mail : presa@medicina-psihiatrie.ro
tel: – 0727.33.22.32

_____________________________________

Comunicat Spital Conferinta 21dec2022

Interes crescut pentru a doua ediție a Conferinței  Psihiatrie și Psihologie Medico-Legală – Inter și Transdisciplinaritate

Comunicat Spital Centru Neurostiinte 6dec2022

La Spitalul Clinic de Psihiatrie Sibiu se face Cercetare Științifică în Neuroștiințe

Comunicat Spital Conferinta 6dec2022

A doua oară la Sibiu, Conferința Psihiatrie și Psihologie Medico-Legală – Inter și Transdisciplinaritate

Comunicat Spital Scoala Vara 10mai2022

Spitalul Clinic de Psihiatrie Sibiu susține Școala de Vară de Psihopatolgie de la Păltiniș, ediția I

Comunicat Spital 24noi2021

Primul department de terapie electroconvulsivă din Transilvania își începe activitatea la Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu

Comunicat de Presa a Consiliului Judetean Sibiu 25aug2021

FINALIZARE PROIECT – „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu”

Tribuna 27 octombrie 2014 – „Primul „spital cantator” din Europa de Sud-Est, la Sibiu” 

Cântă şi prin muzică uită de boală. De patru ani, Wenzel – Gazdag Erzsebet şi Edith Toth vin la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu şi fac meloterapie cu pacientele cu boală cronică internate la Secţia 6 adulţi. Se simt mai bine atunci când se strâng în cerc şi cântă, lucru pe care l–au văzut şi medicii. Acum, reprezentanţii spitalului vor să introducă meloterapia la celelalte secţii de adulţi, dar şi la copii, iar dacă se va reuşi acest lucru, Spitalul de Psihiatrie „Gheorghe Preda” din Sibiu va deveni primul „spital cântător” din Europa de Sud–Est.
sursa : www.tribuna.ro

Tribuna 5 septembrie 2014 – ” Terapie cu ponei pentru copiii de la Spitalul de Psihiatrie”

Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu apelează la o nouă metodă de terapie pentru copiii aflaţi în secţia de recuperare, secţia de neurologie pediatrică şi cea de psihiatrie pediatrică. Este vorba despre terapia cu animale, mai exact, cea cu ponei şi va fi folosită, în special, pentru minorii aflaţi în secţia de psihiatrie pedia­trică. „Terapia cu animale este reco­man­dată mai ales copiilor care suferă de autism”, spune medicul primar psihiatru Angela Muntean, şef de secţie Psihiatrie Pediatrică.
sursa : www.tribuna.ro